Comunicat de presă – Prima ședință The Right Government

Comunicat de presă

În Republica Moldova și-a început în urmă cu câteva luni activitatea un guvern de alternativă – The Right Government – format din experți ai mediului asociativ și persoane notorii implicate activ în viața politică. Guvernul de alternativă s-a întrunit în prima sa ședință la 21 mai 2016 la Chișinău. Fiind condus de vicepreședintele partidului unionist DREAPTA, Dorin Dușciac, guvernul de alternativă The Right Government este compus din 11 ministere. Reprezentanții guvernului de alternativă oferă un nou model de program de guvernare, urmărind soluționarea celor mai stringente probleme ale societății prin înfăptuirea reunirii Republicii Moldova cu România.

Echipa guvernului de alternativă e convinsă că reunificarea Republicii Moldova cu România este o soluție eficientă pentru ieșirea din actuala criză politică și accelerarea considerabilă a integrării europene, soluție care trebuie realizată. Încrezători în faptul că răspunsurile la cele mai importante întrebări care frământă societatea pot veni și din afara țării, guvernul de alternativă promite să favorizeze o participare activă a conaționalilor noștri din Diasporă.

Guvernul de alternativă își asumă libertatea de a distruge tiparele politice existente și de a acționa exclusiv în apărarea interesului public. Liberi, independenți din punct de vedere financiar și cu experiențe academice și profesionale confirmate în țările democrațiilor occidentale dezvoltate – membrii guvernului de alternativă reprezintă o nouă generație, care își propune să plaseze Republica Moldova pe calea dezvoltării democratice.

În urma primei ședințe din 21 mai 2016 a guvernului de alternativă au fost constituite două grupuri de lucru, care își propun să elaboreze proiecte de reformă bugetară și constituțională.

Componența guvernului de alternativă The Right Government:

Dorin Dușciac, Prim-ministru;

Natalia Ciobanu, Ministru al Mediului, Sănătății, Agriculturii și Dezvoltării Durabile;

Dan Nicu, Ministru pentru Reunificarea cu România, al Afacerilor Externe și al Diasporei;

Cristina Gonța, Ministru al Justiției și Reformei Constituționale;

Victor Panțîru, Vice-Ministru al Justiției și Reformei Constituționale;

Vitalie Marinuța, Ministru al Securității și Apărării Naționale;

Mihaela Onofraș, Ministru al Coeziunii Sociale, Egalității în Drepturi și Participării Comunitare;

Ghenadie Boțoc, Vice-Ministru al Coeziunii Sociale, Egalității în Drepturi și Participării Comunitare;

Nicolae Ciumac, Ministru pentru Agenda Digitală;

Ghenadie Râbacov, Ministru al Educației, Culturii, Tineretului și Sportului;

Ludmila Coadă, Ministru al Spațiului Informațional;

Iulian Gramațki, Ministru al Economiei, Finanțelor și Comerțului;

Maxim Guțu, Ministru al Afacerilor Interne;

Ion Ursu, Ministru al Fondurilor Europene, Infrastructurii și Transporturilor.

Programul de Guvernare

Detalii despre activitatea fiecărui membru al guvernului de alternativă sunt de găsit pe adresa electronică www.rightgov.eu

IMG_4856 IMG_4931 IMG_5003