Ion Ursu

ion ursuMinisterul Fondurilor Europene, Infrastructurii si Transporturilor

Ion Ursu s-a născut la 18 februarie 1989 în satul Văsieni, raionul Ialoveni. Studiile primare și cele generale le-a urmat în gimnaziul și liceul din localitatea natală Văsieni (1995-2007). Studiile universitare le desfășoară la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România, specializarea Afaceri Internaționale. Își continuă studiile cu un masterat în Studii de Apărare și Securitate (2013-15) în cadrul Facultății de Științe Politice a Universității Creștine “Dimitrie Cantemir” din București. În cadrul aceleiași universități urmează cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative, specializarea Drept, studii. În 2014 este ales președinte al Organizației Studenților Basarabeni din București, funcție pe care o exercită până în noiembrie 2015. În prezent este implicat în mai multe proiecte de gestionare a fondurilor europene în Republica Moldova și România.

Ministerul Fondurilor Europene, Infrastructurii si Transporturilor va elabora o strategie națională privind absorbția de fonduri europene, cu prioritizarea sectoarelor agricultură și infrastructură de transport. Se va elabora si propune Parlamentului un pachet legislativ și o metodologie națională clară, completă și accesibilă privind finanțarea prin fonduri europene, care ar impulsiona demararea proiectelor mari. Va fi creată o Agenție de stat prin intermediul căreia va fi gestionată absorbția fondurilor venite din partea Uniunii Europene.

În domeniul Infrastructură și Transporturi, va fi elaborată o strategie pe termen mediu și lung, care va permite majorarea semnificativă a bugetului anual alocat Transporturilor și proiectelor majore de infrastructură. Construcția autostrăzii Târgu Neamț-Iași-Ungheni, cu prelungire ulterioară spre Chișinău și apoi Tighina, va fi declarata drept prioritate națională. Alături de viitoarea autrostradă Ungheni-Chișinău-Tighina (segmentul național), va fi propusă proiectarea și construcția autostrăzii Soroca-Bălți-Chișinău-Giurgiulești (pe prelungire pe teritoriul României până în orașul Galați). Ambele autostrăzi se vor intersecta în noua Centură a Chișinăului, construită în regim de autostradă. Fondul Rutier va fi reformat. Se va propune desemnarea unui management privat format din experți externi, cu o bună reputație, la companiile de stat Air Moldova și CFM (Calea Ferată a Moldovei), pentru reformarea temeinică a acestor companii, modernizarea lor și readucerea lor pe profit. Va fi anulat contractul actual de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și se va proceda la demararea unei noi licitații transparente prin care AIC urmează să fie concesionat unei mare companii internaționale, care se va obliga să producă investiții masive și să extindă în mod semnificativ capacitățile aeroportului.