Victor Panțîru

Victor PantiruVice-Ministru al Justiției și al Reformei Constituționale

Victor Panțîru s-a născut pe data de 16 iulie 1980 în Cimișlia. În anul 2003, a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București. Imediat după finisarea studiilor, se întoarce în Republica Moldova pentru a pune în practică cunoștințele și experiența acumulată în România.

Întors în Republica Moldova, în perioada 2004 – 2007, fiind jurist și coordonator de proiect în cadrul ONG-ului ”Acces-Info”, s-a implicat foarte activ în apărarea drepturilor omului prin mediatizarea dreptului de acces la informație. În anul 2007, abilitățile de lider sunt confirmate prin faptul că obține diploma de masterat în domeniul managementului și conducerii organizaționale. În anii 2007 – 2008, este avocat stagiar în cadrul Biroului Asociat de Avocați ”Hanganu, Tănase și Partenerii”. Examenul de admitere în profesia de avocat îl susține cu succes și din iunie, 2008 este avocat, iar în prezent este fondatorul și conducătorul Biroului Asociat de Avocați ”Panțîru și Partenerii”. După experiența obținută în România, participarea internațională a domnului Victor Panțîru a rămas la fel de activă, fiind implicat atât în activități educative și de voluntariat, în Bulgaria, Muntenegru, Ungaria și Franța, cât și în activități de muncă în calitate de jurist în Republica Iraq, Regiunea Kurdistan.

Pe lângă faptul că este liderul și sufletul echipei de avocați pe care o conduce, domnul Victor PANȚÎRU, la 22 aprilie 2016 a fost ales să reprezinte interesele avocaților în Consiliul Uniunii Avocaților. Moto-ul domnului Victor Panțîru este ”beatus qui prodest, quibus potest”, ce se traduce din limba latină ca ”fericit este cel care se face util prin ajutorul dat”. Neafiliat politic.

Ministerul Justiției și al Reformei Constituționale va elabora și va promova un set de inițiative legislative, pentru a ameliora funcționalitatea sistemică, a simplifica și transparentiza procesele și a elimina incoerențele și contradicțiile existente în cadrul legal actual. Ministerul va iniția o veritabilă reformă a sistemului judiciar, care va avea drept scop eradicarea corupției endemice, asigurarea independenței actului de justiție și eliminarea controlului politic al sistemului. Reforma constituțională va avea drept scop aducerea Legii Fundamentale în corespundere cu aspirațiile cetățenilor și cu exigențele unui stat funcțional, modern și guvernabil.